«Глухівська трагедія» - сторінка історії України

26 січня 2018 р. у конференц-залі Національного заповідника «Глухів» за участі студентів та викладачів ГНПУ ім.О.П.Довженка відбувся історичний диспут «Мужність і біль України» (до 100-річчя бою під Крутами). До участі у заході були запрошені старшокласники ЗОШ №6.

Одинадцятикласникам, які добре знають про героїчний бій під Крутами, цікаво було почути про «Глухівську трагедію» - події, що відбувалися в січні-березні 1918 р. в Глухові. Тоді триста бійців 175-го Батуринського піхотного полку, об’єднавшись з глухівською інтелігенцією та молоддю міста, протистояли російським більшовицьким військам та загітованим більшовиками селянам з навколишніх сіл. Недовготривалий бій закінчився загибеллю Батуринського полку та знищенням більше тисячі глухівчан, переважно євреїв.

Стерта з пам’яті народної в радянські часи, мало вивчена сьогодні, ця сторінка української історії заслуговує на ретельне дослідження. Пам’ять про загиблих в тих трагічних подіях має бути увіковічена. А сучасники повинні знати історичну правду.

/Files/images/8-a_nekrasova/11.jpg

Учитель історії Людмила Некрасова

Кiлькiсть переглядiв: 262

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.