Подорожуємо Україною

Подорожуємо Україною

У часи, коли намагаються розділити нашу державу, дуже важливо продемонструвати бажання українців жити в єдиній незалежній країні.

Напередодні Великодніх свят, учні Глухівської ЗОШ № 6 отримали запрошення від мешканців Старого Самбору (Львівська область) відвідати їхнє місто та познайомитись з історичним минулим і сьогоденням краю. Старий Самбір заснований майже тисячу років тому на перехресті шляхів, які вели до Європи. Край особливий тим, що тут діють одні з найстаріших монастирів України, збереглися залишки замків та палаців. Поруч із збереженими історичними пам’ятниками розвиваються новітні технології – в околицях міста зводиться найсучасніша в Європі вітрова електростанція.

Важливе значення приділяється патріотичному вихованню молоді, зокрема діє осередок української скаутської організації «Пласт».

Так, не гаючи часу учні кадетського класу (8 – А) ЗОШ №6 у супроводі Гапонько Т.М., Ахмедзянової Т.Я., вирушили у далеку подорож Західною Україною. Прибувши на місце, одразу оцінили мальовничі гірські краєвиди. Погода сприяла і ми вирушили на вітрову електростанцію, ознайомились з принципом її роботи, дізналися про розміри та ефективність. Величина вражала: висота вітряка приблизно 110 м, довжина лопасті 54 м., швидкість обертання 6-8 обертів за хвилину. Два її вітряки здатні забезпечити світлом 600 будинків. Наступного дня ми відправились в один з чотирьох найстаріших монастирів України - Лаврівський монастир. Екскурсовод повідомила цікаву річ, що прапор майорить не тільки над державними установами, а й на будинках сімей воїнів, які перебувають на Сході України. Пізніше ми побули на кордоні з Польшею, так би мовити «торкнулися рукою Європейського Союзу». Відвідали родзинку Старосамбірщини «Чортів камінь». А вже наступного дня нас чекав виїзд до пластового табору в Урочище Левурда на свято Весни. Цікаво було позмагатися. І тут, наші кадети були на високому рівні, майже в половині конкурсів отримали призові місця, подарунки та грамоти: волейбол (1 місце), «Смуга перешкод» (1 місце), «Теренова гра» (3 місце). Позмагалися в стрільбі та футболі, а вечір закінчився ватрою та веселими українськими піснями під гітару. Фінальним акордом нашої поїздки була екскурсія до міста Львова, яка нікого не може залишити байдужим.

Матеріальні витрати на участь у заходах, проживання, харчування, екскурсії по краю взяли на себе організатори.
Подорож відбулася за підтримки адміністрації ЗОШ №6, батьків та ради підприємців при виконавчому комітеті міської ради: Штепура Е.М., Муковоз Т.В., Курятникова Л.В., Бенько О.Є., Бенько Н.О., Рудоконога Л.М., Овсинська Н.М., Береговець В.Ф., Косинський В., Усманова А.В., Рой І.М., Заярний О.П., Борбашова І.В., Самодєлов Д.Г.


Галерея "Подорожуємо Україною"

Тетяна Гапонько, учитель початкових класів ЗОШ №6

Кiлькiсть переглядiв: 155

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.