Повернутися до звичайного режиму

Планування сім’ї

Харченко О.О., спеціаліст служби сім'ї, дітей та молоді.

Планування сім’ї

/Files/images/DSCN0177_новый размер.JPG Планування сім’ї - надійний спосіб збереження та покращання здоров’я жінок та дітей. Відповідальність за планування сім’ї лягає на обох майбутніх батьків, передбачає оволодіння знаннями про те, з якого віку можна народжувати дітей, скільки мати дітей, яких інтервалів дотримуватись між пологами, а головне - практикувати здорову по відношенню до себе та майбутнього покоління поведінку. Дуже важливо знати методи запобігання небажаної вагітності. Це допоможе уникнути аборту - шкідливої та небезпечної для здоров’я жінки операції.
Всесвітня організація охорони здоров’я, формуючи для країн-учасниць задачі на 21 сторіччя, приділила особливу увагу підтримці здоров’я молоді, кращій її підготовці до виконання своїх обов’язків.
Молодь має оволодіти найкращими життєвими навичками, використовувати їх в подальшому для підтримки свого здоров’я, відтворення здорового покоління. Для досягнення цього молода людина повинна знати основи здорового способу життя, опанувати культуру планування сім’ї, статевих відносин. Частота вагітності у дівчаток-підлітків повинна знизитися до мінімуму.
Куріння, вживання алкоголю, експерименти з наркотиками обумовлюють значну частину репродуктивних втрат та низького рівня здоров’я дітей, адже в структурі причин інвалідності дітей перше місце займають вроджені аномалії та хромосомні порушення, на другому - хвороби нервової системи, на третьому - розлади психіки та поведінки.

Саме тому соціальним педагогом та психологом у школі постійно ведеться інформаційна, профілактична та розвивальна робота у напрямку здорового способу життя.
Співпрацюючи із службою сім’ї, дітей та молоді, спеціалістом служби -Харченко О.О. була проведена виховна бесіда з учнями 11 класу на тему «Планування сім’ї», де підлітки отримали корисну для себе інформацію та зробили певні висновки.
Така співпраця дає змогу різнобічної подачі інформації підліткам та отримання певних результатів щодо поінформованості і компетентності молодого покоління у вищезгаданих питаннях.

Кiлькiсть переглядiв: 208

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.