"Найбільше і найдорожче добро в кожного народу - це його мова..."

"Найбільше і найдорожче добро в кожного народу - це його мова...", - писав Панас Мирний. І це дійсно так. Українська мова є найціннішим скарби нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти рано, недарма її називають солов'їною.

Старшокласники ЗОШ №6 з нагоди Дня української писемності та мови організували загальношкільний лінгвістичний арт-моб "Плекаймо мову!". Вихованці поширювали крилаті вислови про рідну мову відомих українських письменників, громадських та культурних діячів. Цим хотіли продемонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам'ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність.

/Files/images/yatsik/изображение_viber_2019-11-08_08-41-26.jpg

9 листопада вся Україна відзначає важливе свято - День української писемності та мови.Учні ЗОШ №6 разом з вчителями української мови та літератури ретельно готувалися до нього.В актовій залі школи відбувся презентаційний меседж "Рідна мова чиста, як роса..." для учнів школи. Старшокласники презентували відеоматеріали та розповіли про тернистий шлях нашої мови, історію її виникнення, читці рекламували вірші, акцентуючи увагу своїм виступом на важливості української мови в сучасному житті.Завершальним патріотичним акордом меседж було душевне виконання пісні "Мова єднання ". Українська мелодія запалила своєю енергетикою всіх присутніх. Свято рідної мови вдалося змістовним та цікавим. Учні ще раз переконалися, що рідну мова - це "мова єднання", братньої любові та поваги, взаємопідтримки й розуміння.9 листопада щороку відзначається День української писемності. Головна традиція свята - загальнонаціональний радіодиктант для всіх бажаючих. Ця акція створена для популяризації української мови та проводиться вже не один рік поспіль.

/Files/images/yatsik/изображение_viber_2019-11-08_11-29-23.jpg

З метою затвердження статусу державної мови та підняття її престижу щорічно проводиться І етап Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика.

Кiлькiсть переглядiв: 595

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.