ПРО ПРОВЕДЕННЯ ДНЯ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ У ШКОЛІ

Відповідно до п.27 Положення про єдину державну систему цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №11 від 09.01.2014 року, на виконання розпорядження міського голови від 04.02.2019 року №28-ОД «Про основні напрямки підготовки і завдання цивільного захисту міста на 2019 рік», згідно наказу по закладу освіти від 07.02.2019 р. № __-АГП «Про початок навчального року в системі цивільного захисту», наказу міського відділу освіти від 06.02.2019 року №44-ОД «Про основні напрямки підготовки і завдання цивільного захисту на 2019 рік» 18 квітня 2019року було проведено День цивільного захисту (далі – День ЦЗ), у ході якого перевірено здатність педагогічного колективу та технічних працівників, учнів закладу освіти грамотно й чітко діяти під час виникнення надзвичайних ситуацій, уміння убезпечити своє життя і здоров’я, рівень практичних навичок дій за сигналами оповіщення.

У ході підготовки до Дня ЦЗ учні 1-11-х класів підготували наочно-агітаційний матеріал з тематики ЦЗ, оформили його у вигляді плакатів, малюнків, рефератів та обговорили зазначені питання на виховних годинах, використали їх під час складання і проведення вікторин та практичних занять.


Галерея "День ЦЗ - 2019"

У День ЦЗ в школі було проведено такі заходи:

- загальношкільна лінійка, на якій Калиновська І.М. (начальник ЦЗ) оголосила поставлені завдання та ознайомила з планом проведення Дня ЦЗ;

- виховні години за темами: у 1-4-х класах – «Порядок дій учнів під час пожежі», у 5-7-хкласах – «Порядок дій при виявленні підозрілого або вибухонебезпечного предмета», у 8-11-х класах – «Правила поведінки і дії при розливі ртуті»;

- вікторини з питань ЦЗ «Знай і умій» у 5-х, 6-х, 8-х класах;

- перегляд відеофільмів та відеороликів;

- виставка-огляд книжок, брошур, альбомів з тематики «Цивільний захист», «Надзвичайні ситуації», «Знай і вмій», «Людина в екстремальних ситуаціях», «Природа і людина»;

- конкурс малюнків серед молодших школярів;

- практичне заняття «Надання першої медичної допомоги при опіках»;

- відпрацьовано дії командно-керуючого складу невоєнізованих формувань та учнів при виявленні підозрілого або вибухонебезпечного предмета, при пожежі, порядку дій у разі розливу ртуті;

- проведено евакуацію учнів та персоналу з приміщення школи у безпечне місце.

День ЦЗ у школі проведено організовано. Керуючий склад, учителі, технічний персонал та учні продемонстрували готовність до дій в екстремальних умовах, до виконання запланованих заходів поставилися відповідально. Поставлені завдання та мета Дня ЦЗ досягнуті.

Упродовж тижня:

- учителем хімії Забарою О.В. у кожному класі проведено змістовні уроки щодо порядку дій у разі пошкодження ртутного термометра, використовувались відео- та аудіо записи;

- учителями історії Некрасовою Л.М. та Боровим В.О. під час уроків обговорювались конкретні факти подій останнього часу як в Україні, так і за її межами, з використанням методичних рекомендацій.

Добру підготовку, практичні навички дій, згуртованість штабу ЦЗ закладу освіти у надзвичайних ситуаціях показали невоєнізовані формування цивільного захисту у складі:

- ланки санітарного посту (командир Гулакова І.М., учитель предмету

«Захист Вітчизни»),

- ланки охорони громадського порядку (командир Білевщук Ю.А.,

учитель основ здоров’я),

- ланки оповіщення (командир Пирог М.В., вихователь ГПД кадетського

класу);

- ланки рятувальної групи (командир Батулинський О.В., вихователь ГПД

кадетського класу);

- ланки пожежогасіння (командир Абрамчук О.М., вихователь ГПД

кадетського класу);

- з особовим складом формувань учнів з 7-В, 9-А, 10, 11 класів.

Відповідальними особами за огляд-конкурси малюнків, плакатів, бойових листів, рефератів заступником директора з ВР Говорухою Т.М. та педагогом-організатором Сірик О.Г. підведені підсумки.

Відмічені грамотами:

- за тематичну підготовку та ґрунтовний зміст реферату - учні 9-А класу

(кл. кер. Некрасова Л.М.) та 9-В класу (кл. кер. Кардашова Н.В.);

- за активну участь у конкурсі малюнків – учні 1-А, 2-А, 2-Б, 2-В, 3-А, 3-В,

4-Б, 4-Г класів;

- за перемогу у вікторині – учні 8-В, 5-А, 6-В класів;

- за випуск бойового листа – учні 5-А, 8-Б, 8-В класів.

О 13 год 10 хв була оголошена загальна евакуація вчителів, учнів,

працівників школи у зв’язку із знаходженням технічним працівником школи підозрілого вибухонебезпечного предмета. Упродовж 7 хвилин через основний та запасні виходи приміщення школи було покинуто. Учні були виведені у небезпечне місце (стадіон школи), де і відбувся збір педагогічного складу і учнів для підбиття підсумків Дня цивільного захисту. Заступнику начальнику ЦЗ з евакуації Колтачихіній О.В., вчителями надавалась інформація щодо кількості евакуйованих учнів кожного класу згідно списку. Загальна кількість евакуйованих учнів склала 633. Три учня були знайдені рятувальною ланкою та їм надана перша медична допомога.

Начальником ЦЗ (директором закладу освіти) Калиновською І.М. відмічені злагоджені дії класних керівників, учителів-предметників, ланок невоєнізованих формувань та вручені грамоти переможцям різних заходів щодо проведення дня ЦЗ у школі.

Начальник штабу ЦЗ Шершень Л.М.

Кiлькiсть переглядiв: 227

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.