Повернутися до звичайного режиму

ПЕРЕМОГИ ЮНИХ НАУКОВЦІВ

ПЕРЕМОГИ ЮНИХ НАУКОВЦІВ

На базі комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю 16 березня 2019 року відбулася науково-практична конференція слухачів Сумського територіального відділення МАН «Перший крок у науку». Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації для слухачів відділень історії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю, хімії та біології, екології та аграрних наук, мовознавства, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, математики, фізики та комп’ютерних наук, згідно з планом заходу було проведено засідання у форматі конференції, під час якого юні дослідники захищали свої пошуково-дослідницькі, експериментальні роботи. Оцінювали виступи учнів члени журі-науковці вищих навчальних закладів м. Суми, викладачі Обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю. Честь нашого міста гідно представляли учні закладу загальної середньої освіти: члени міського та шкільного НТУ з математики. Вдалий захист, вичерпні відповіді на складні запитання журі і учасників конференції – ось складові перемоги юних науковців.

/Files/images/obdarovan/821483933.jpg

/Files/images/obdarovan/IMG_20190316_110501.jpg /Files/images/obdarovan/IMG_20190316_111713.jpg

/Files/images/obdarovan/IMG_20190316_151731.jpg

/Files/images/obdarovan/22222344.jpg

А переможцями стали:

▪ секція «мистецтвознавство» (відділення «Літературознавство, мовознавство, мистецтвознавство»), І місце – Воробйова Вікторія, учениця 8-Б класу, тема дослідження «Художнє оздоблення виробів шляхом ковальства», науковий керівник – учитель трудового навчання Грудіна Ніна Михайлівна;

  • секція «медицина» (відділення «Хімія та біологія»), І місце – Лєвша

Марина, учениця 10 класу, тема дослідження «Динаміка розповсюдження полінозів серед дітей та молоді міста Глухова», науковий керівник – учитель біології та екології Гулакова Інна Миколаївна;

  • секція «математика» (відділення «Математика»)

- ІІ місце – Ємельяненко Максим, учень 8-Б класу, тема дослідження

«Опорне число при множенні до 100»,

- ІІ місце – Горбачов Ярослав, учень 8-Б класу, тема дослідження

«Симетрія в історичних спорудах Гетьманської столиці», науковий керівник обох робіт учнів з предмету – учитель математики Юріна Ганна Михайлівна.

У своїх роботах учні та їх керівники розкривали важливі питання щодо прийомів швидких усних обчислень при множенні натуральних чисел, використання різних видів симетрії у архітектурних пам’ятниках Глухівщини, історичних шляхів розвитку художнього ковальства у рідній місцевості, аналізу причини розповсюдження полінозу серед молодого покоління рідного міста.

Отож, перший крок юними науковцями закладу у науку зроблено! Бажаємо Лєвші Марині, Воробйовій Вікторії, Ємельяненко Максиму, Горбачову Ярославу та їх керівникам Грудіні Ніні Михайлівні, Гулаковій Інні Миколаївні, Юріній Ганні Михайлівні захоплюючої подорожі стежинами мудрості, цікавості до вершин наукових знань і нових відкриттів!

Заступник директора з НВР Л.М.Шершень

Кiлькiсть переглядiв: 410

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.