21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови.

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Вона є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилася багато скарбів, якими пишається наш народ.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови в Глухівській ЗОШ I-III ступенів №6 були проведені різноманітні заходи, у яких активну участь взяли учні та вчителі української мови та літератури: історичний урок «Квітни, мово, наша рідна» (11 клас), урок-аукціон «Пізнаємо нашу мову» (10 клас), прес-огляд «Дивна таїна мелодії слова» (9 клас).

Цікавим і змістовним був конкурс читців «Жива криничка поезії», який проводився серед учнів 5-8 класів. Знавці рідного слова познайомили всіх присутніх не тільки з поезіями українських класиків, але й з авторськими шедеврами. А читачі шкільної бібліотеки залюбки взяли участь у мовних іграх та конкурсах «Співуча, чудова та пісенна розмова».

Заключною родзинкою святкування Міжнародного дня рідної мови стало свято «Як тебе не любити, рідна мово моя?», під час якого у залі панувала святкова атмосфера.

Можливість насолодитися ритмічністю, мелодійністю рідної мови подарували учні 7-х класів, декламуючи поезії Василя Симоненка та Ліни Костенко. Також глядачі змогли відчути красу, колорит і відтінки інших слов’янських мов.

Захід супроводжували пісенні композиції про мову, Україну, українські символи у виконанні учнів 8-х класів.

Завершилося свято патріотичним пісенним зверненням до присутніх:

Не стидайся – то твоя земля,

Не стидайся – то Україна,

Добре там є, де нас нема,

Стань для батька гарним сином…

Сподіваємося , що заходи, присвячені Міжнародному дню рідної мови, стануть пам’ятною подією в житті школярів.


Галерея " 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови"

Кiлькiсть переглядiв: 285

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.