"ДИМ-НЕВИДИМИЙ ВБИВЦЯ"

Підлітки проти паління! Українські підлітки віком 15-17 років почали менше палити, щоправда, рівень доступності сигарет для юних українців залишається високим.

Про це свідчать дані "Європейського опитування учнівської молоді щодо вживання алкоголю та наркотичних речовин – ЕСПАД (ESPAD)". Зокрема, серед 18-річних українців кожен другий (49,2%) зазначив, що придбати цигарки "дуже легко" або "скоріше легко".Така доступність сигарет спричиняє поширення шкідливої звички серед молоді – кожна третя дівчина (32%) та кожен другий хлопець (52,8%) у віці 16 років зізнались, що палили хоча б один раз у житті. Серед 18-річних цей показник ще вищий – 67,1% хлопців та 48,7% дівчат.Опитування також свідчить про чітку тенденцію – частка підлітків, які хоча б раз спробували цигарки у своєму житті, вища серед мешканців міст (особливо обласних центрів), в той час як у селах діти палять менше.

Так 10.05.2019р. учні 10 класу під супроводом соціального педагога Козловської Т., підготували інформацію у вигляді буклетів та провели агітацію серед учасників освітнього процесу проти паління та шкідливого впливу цієї звички на організм людини.

Такі акції є ще одним кроком до зменшення курців серед молоді.

Кiлькiсть переглядiв: 168

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.