Екскурсія Чернігівською областю

Краще один раз побачити на власні очі, аніж сто разів почути, розглянути малюнки чи фото, переглянути відео…

Екскурсії – чудова нагода побачити щось нове та цікаве, прекрасна можливість для однокласників провести час разом.

Група дітей у складі учнів 2-Г та 4-Г класів Глухівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 здійснили екскурсійну поїздку до Чернігівської області з метою збагачення знань про тваринний світ, рідний край, державу, її історичне минуле. Наші учні скористалися нагодою та чудовою погодою і вирушили у подорож Чернігівщиною – відвідали зоопарк(м. Мена) та маєток гетьмана Розумовського(м. Батурин).

Час у дорозі пролетів непомітно: ми милувалися чудовими краєвидами Сумщини та Чернігівщини, переїзжали через р. Десну, дивувалися великій кількості лелечих гнізд.

Менський зоопарк є унікальним у певному сенсі - він розташований у сільській місцевості.На його території налічується 1018 голів тварин 138 видів. Із них 38 тварин належать до категорій, які занесено Червоної книги України

У зоопарку ми оглядали територію, знайомилися з тваринами, слухали захоплюючі історії про їхні звички та вподобання, ставили запитання й отримували багато відповідей. Що їдять ведмеді, чим зайнятий у своєму прайді цар звірів, звідки пішла легенда про те, що страус ховає голову в пісок – про це та багато іншого нам розповіла екскурсовод. Також ми дізналися і про справді нові для нас речі: як виявляється, пантери – не окремий вид дикої кішки, а узагальнююча назва будь-яких диких кішок чорного кольору, зебри насправді білі в чорну смужку, а не навпаки;-)

Поїздка була … яскрава! Зоопарк вартий того, щоб його відвідати. Переконатися варто кожному!Подорож дуже сподобалася, тому, аби знову повернутися, ми залишили у місцевому фонтані декілька монеток.

У Батурині під час екскурсії школярі відвідали відреставрований у 2005-2008 роках палац Розумовського. Усіх вразила цитадель-фортеця, розташована над високою кручею, побудована з дерев’яних колод і закріплена земляним валом і частоколом. На території садиби гетьмана, де він з’являвся тільки задля виконання казенних справ, можна побачити церкву, криницю, побудовані в середньовічному стилі, прогулятися стежками унікального парку. Екскурсії історичними пам’ятками України викликають велику зацікавленість у наших дітей, знайомлять з історією країни.

Додому діти повернулися сповненими нових вражень, цікавих фактів, у піднесеному настрої, із купою відзнятих фото та відео, з пам’ятними сувенірами та бажанням і надалі подорожувати. Що дуже важливо, діти за день мандрівки більш розкрилися в спілкуванні, здружилися, і навіть подорослішали. Тепер їм буде про що розповісти з власного досвіду на уроках природознавства, екології, «Я у світі».

Класний керівник 2 - Г класу Малорошвило І.В.

Класний керівник 4 - Г класу Семененко В.О.


Галерея "Екскурсія Чернігівською областю"

Кiлькiсть переглядiв: 264

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.