"Рідна Сумщина"

"Рідна Сумщина"

У цивілізованих країнах родина, школа, суспільство завжди ставили перед собою завдання — виховувати громадянина — людину, обізнану з правами і обов'язками, яка поважає і дотримується соціальних норм, правил і моралі, традицій своїх предків та співвітчизників. Адже саме від вирішення цих завдань залежатиме, якою буде держава. Сьогодні, як ніколи, в Україні стають актуальними питання збереження культурних надбань та розвиток духовності. Не просто виховати культурну людину, патріота в часи, коли зникають музейні цінності, зачиняються книгарні, нищаться пам'ятки історії, культури, природи. Останнім часом молодь стала спрощено ставитись до таких понять, як патріотизм, громадянський обов'язок, любов до Батьківщини. Адже пізнання світу, почуття любові і поваги до своєї Батьківщини, до свого народу починається з раннього дитинства: з батьківської хати, з вулиці, яка вивела у світ, з куточку рідного краю, де зроблено перші кроки у велике життя.

/Files/images/konkursi/IMG_3429.JPG На підставі частини першої статті 6, статей 22, 39 Закону України “Про місцеві державні адміністрації ”, з метою сприяння розвитку краєзнавчого руху на Сумщині, набуття дітьми та молоддю поглиблених знань з історії рідного краю, залучення учнівської та студентської молоді до краєзнавчої та пошуково-дослідницької роботи, привернення уваги державних установ, громадськості до збереження та відродження історико-культурної спадщини українського народу 2011 році було впроваджено обласний освітній проект “Рідна Сумщина”

Проект впроваджувався з метою виховання у дітей та молоді любові до рідного краю, шанобливого ставлення до його історії, духовної спадщини, формування зацікавленості до пізнання та вивчення історико-культурного надбання українського народу.

За всі роки в проекті приймала велика кількість учнів міста, які також були залучені до участі в дослідженні історико-культурної спадщини Сумщини. Діти набули поглиблених об'єктивних знань з історії рідного краю, історичних подій та життя видатних земляків.

Для учасників другої та третьої вікових категорій на усіх турах Проекту проводилась краєзнавча вікторина «Історія Сумщини від минулого до сьогодення» за напрямами:

«Історичні події»;

«Пам'ятки архітектури»;

«Видатні земляки»;

«Історико-культурні та природні заповідники».

Міський тур - проходив у формі письмової тестової контрольної роботи за результатами якої визначалися переможці кожної вікової категорії.

Обласний, завершальний – проходив 22 жовтня у два етапи для переможців другого туру в кожній віковій категорії (крім першої) :

перший етап - у формі комп'ютерного тестування, за результатами яких визначаються переможці кожної вікової категорії;

другий етап - фінальний – вшанування учасників обласного етапу, нагородження переможців.

Глухів представляли учні ЗОШ №6: Примаков Роман – учень 7-А класу та учениця 11 класу Шрамченко Анна, які стали лауреатами у своїх вікових категоріях.

Кiлькiсть переглядiв: 164

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.