Повернутися до звичайного режиму

Поезія допомагає жити…

Поезія допомагає жити…

Поезія – це найважливіше культурне явище, усеосяжна мова, внутрішній, духовний світ людини. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії людей у суспільстві.

Усесвітній день поезії – свято ,що відзначається щороку 21 березня, починаючи з 2000 року, а в Україні з 2004 року.

Напередодні цієї дати адміністрація нашої школи та вчителі-словесники організували зустріч учнів з членами літературно-мистецького об'єднання «Сіверщина». До нас завітав голова об'єднання, поет і композитор Щербань Олексій Іванович, член Національної спілки журналістів України Микола Петрович Гурець, співавтор чотирьох видань міжнародного альманаху віршів «Славянские колокола», трьох видань літературно-мистецького альманаху «Українська хвиля», переможець конкурсу на кращу поезію та пісню, присвячену 300-річчю проголошення Глухова гетьманською столицею Лівобережної України, автор чотирьох поетичних і двох прозових книг, секретар літературно-мистецького об'єднання «Сіверщина» Анатолій Михайлович Бойко. У стінах школи Лунали вірші у виконанні авторів, звучав акордіон. Діти були зачаровані піснями у виконанні Олексія Івановича щербаня, бо не так часто доводиться їм чути «живе» виконання авторських творів. Із величезним задоволенням переглянули записи концертів, де звучали пісні, складені глухівчанами. Гучними оплесками супроводжувалися поезії, присвячені рідному місту, Сумщині, Великій Вітчизняній війні, що лунали з вуст авторів.

Учні довго не хотіли відпускати представників «Сіверщини», ставили їм різноманітні запитання, фотографувалися з поетами, обдаровували їх квітами. Досвідчені автори переконали учнів-поетів у тому, що не треба соромитися представляти свої твори на загальний розсуд. Тому, будемо сподіватися, найближчим часом поетичні збірки «Сіверщини» поповняться віршами учнів ЗОШ №6.

Поезія допомагає нам жити. Тому заохочення поетичної творчості, її поширення – це ще один із чинників сприяння культурному розвитку, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості.


Галереї "Літературно-мистецьке об'єднання "Сіверщина""

Світлана Олійник, учитель української мови та літератури ЗОШ 6

Кiлькiсть переглядiв: 178

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.