Усі ми різні – усі ми рівні

Усі ми різні – усі ми рівні

Який загадковий світ у своїй грандіозній картині — поєднання людських всесвітів. Кожен із нас відрізняється один від одного зовнішністю, темпераментом, кольором шкіри, здібностями і найголовніше — своїм внутрішнім світом. Я такий же, як і всі, і я ні на кого не схожий. Я один — єдиний такий. Мій внутрішній світ неповторний, яким би він не був. Так само є неповторним світ тих, хто поруч зі мною.

У 2-В та 2-Г класах пройшла виховна година на тему «Усі ми різні – усі ми рівні». Метою заходу було формування в дітей поняття такої важливої соціальної категорії як "ґендер"; виховання засад рівності та поваги до прав і свобод дівчаток та хлопчиків. Діти з задоволенням брали участь у виховній годині, малювали автопортрети, підкреслюючи свою індивідуальність, дарували один одному свої «сердечка» з побажаннями, робили висновки про рівність прав хлопчиків та дівчаток.

Діти не лише стали учасниками обговорення повчальних відео-сюжетів та оповідань про зразкові взаємовідносини, а разом з батьками прийняли участь у створенні власної збірки творів, кожен шедевр якої звертає увагу на проблему гендерної рівності в Україні та націлює читачів на її подолання. У понеділок книгу учні разом з батьками та класними керівниками передали до Глухівського міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, у якому проходив тиждень гендерної рівності.

Діти отримали незабутні враження, а, головне, корисні уявлення і знання про те, що, хоч ми і різні, але ми – рівні!


Галереї "Усі ми різні – усі ми рівні"

Кiлькiсть переглядiв: 823

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.