Він був сином мужика і став володарем у царстві духа

«Він був сином мужика і став володарем у царстві духа.

Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури.

Він був самоуком і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим», - писав Іван Франко про Тараса Шевченка у статті «Присвята».

Підтримуючи цю думку, учителі й здобувачі освіти підготували низку заходів до 207-ої річниці з дня народження Великого Кобзаря. У бібліотеці та фоє навчального закладу розгорнулася виставка учнівських ілюстрацій до творів письменника. Старшокласники висловили своє ставлення до творчості Тараса Григоровича у творах-роздумах та есе. До уваги учнів 7-х класів був представлений документальний фільм «Геній Шевченко». Свою майстерність діти продемонстрували під час конкурсу виразного читання «Якби ти нас, Тарасе, чув…» (6-В кл.), літературного читання «Вінок Кобзареві» (8-Б кл.) та флеш-мобу «Сторінками «Кобзаря»» (5-і класи). Усний журнал «Ти з нами, Тарасе!» (9-Б кл.) та літературознавче ток-шоу «На струнах Кобзаревої душі» (6-Б кл.) поглибили та розширили знання школярів про життєвий і творчий шлях письменника.

Доля не шкодувала страждань Кобзареві, а найкращий і найцінніший скарб дала йому лише по смерті – невмирущу славу й усе розквітаючу радість, яку в мільйонах людських сердець збуджують його твори!

Кiлькiсть переглядiв: 2356

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.