Бінарний урок на тему: «Захист та збереження навколишнього середовища (Unsere Umwelt schützen)»

Сучасні тенденції в освіті вимагають від учителя постійного пошуку інноваційних методів навчання. Одним з таких методів є бінарний урок. Це нетрадиційний вид уроку, побудований на тісних міжпредметних зв’язках. Такий урок проводиться спільно двома вчителями відповідних дисциплін з метою підвищення мотивації до навчання, формування пізнавального інтересу учнів та інтенсифікації навчального процесу.

Захист та збереження навколишнього середовища (Unsere Umwelt schützen)

25 лютого у 8-В класі було проведено бінарний урок з німецької мови (учитель Ємельяненко Л.В.) та географії (учитель Самощенко Л. О.) на тему: «Захист та збереження навколишнього середовища (Unsere Umwelt schützen)». Головна мета уроку полягала у створенні у здобувачів освіти цілісного уявлення про навколишній світ, формування полілінгвального світогляду.

Систематизуючи здобуті знання з даної теми, вчителі наголосили на особливостях захисту природи, збереження тваринного світу та біоресурсів, сортуванні та переробці сміття в Україні та Німеччині, обговорили, що є корисним, а що шкідливим для природи, надали учням поради як можна захистити довкілля. Було використано мультимедійні презентації та відео українською та німецькою мовами.

У ході підготовки до уроку діти отримали завдання самостійно зібрати інформацію про екологічні проблеми сьогодення та шляхи їх вирішення.

Вони розділились на мікрогрупи та підготували спільні проєкти за визначеною тематикою. Результати досліджень було представлено німецькою мовою у вигляді презентацій, стендових доповідей, колажів, рефератів, ігрових моментів.

Урок продемонстрував інтеграційні можливості природничих і гуманітарних дисциплін шкільного курсу на прикладі німецької мови та географії, сприяв формуванню дослідного типу мислення, розвиткові комунікативних навичок німецькомовного мовлення, екологічної грамотності, колективної творчості учнів.

Кiлькiсть переглядiв: 475

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.