ОБМІН ДОСВІДОМ

ОБМІН ДОСВІДОМ

29 січня2021 року на базі факультету природничої і фізико-математичної освіти Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка відбулося засідання круглого столу «Методика використання сучасних засобів навчання на уроках біології та природознавства». До участі в засіданні були запрошені викладачі, магістранти, аспіранти навчальних закладів різних рівнів акредитації. У заході взяли участь такі вчителі нашої школи: Хоруженко І.Ф., Пилипенко Н.В., Жеба Н.О., Шершень Л.М,, Білевщук Ю.А. Доповідь учителя фізики Хоруженко І.Ф. з теми «Проектування учнями способів застосування сонячної енергії на практиці» зацікавила присутніх та отримала схвалення Сергієм Рудишиним, професором кафедри теорії і методики викладання природничих дисциплін. Виступ учителя біології та природознавства Пилипенко Н.В. з теми «Застосування елементів STEM освіти на уроках біології та природознавства як засіб критичного мислення учнів» був актуальним, цікавим, пізнавальним. Доповідь учителя природознавства та біології Жеби Н.О. з теми «Використання STEM-технологій для формування ключових та предметних компетенцій на уроках біології» ознайомила присутніх з методикою впровадження практичних досліджень під час освітнього процесу. У доповіді Ю.А. Білевщука відзначається, що особливою формою наскрізного STEM-навчання є інтегровані уроки і саме прикладна спрямованість предмету “Трудове навчання” дозволяє знайти безліч тем для проведення бінарних уроків і інтеграції знань з різних предметів для вирішення практичних завдань, які можуть розглядатись на уроках трудового навчання.

Після завершення роботи засідання круглого столу С.Рудишин запропонував Ірині Федорівні та учням школи співпрацю з факультетом природничих дисциплін. Метою домовленості є сприяння співпраці у сфері освіти, досліджень та інновацій.

Наші вчителі спонукають своїх вихованців вести продуктивну дослідницьку діяльність з математики, фізики, біології, трудового навчання. Завдання - переконати кожного учня в тому, що навіть мінімальний рівень знань з точних наук піднімає його на вищий рівень людського спілкування. Знання стають засобом, а не метою, саме тому робота вчителів спрямована на створення широкого простору для прояву та реалізації дитячої ініціативи. Сьогодні наша формула роботи: «Бачити - освітню ситуацію, передбачати - майбутнє в дитині, діяти - на заздалегідь спланованих позиціях».

Кiлькiсть переглядiв: 129

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.