Повернутися до звичайного режиму

Фактор свободи

11 лютого учні 9 - Б класу ЗОШ №6 ввдвщали в краезнавчому музеї виставку «Фактор свободи», на якій дітям розповідали про трьох українців, чиїми іменами називали цілий народ, — Мазепу, Петлюру та Бандеру.

Біографії цих постатей різні, але Тїх єднає ідея свободи, яку вони прагнули здобути для свого народу. Проте на шляху до и реалізації стояв ворог – Російська імперія. У протистоянні з ним їхні імена стали символом для свого народу i тавром для його ворогів.

У виставці йшлося про «виклики» - Україну напередодні боротьби Мазепи, Петлюри i Бандери, про їхні відповіді й команди, які разом відстоювали нашу свободу. Про те, як сучасна армія вшановує традиції минулих подвигів.

Дуже цікава та пізнавальна для учнів була розповідь, яка дозволила здійснити невеличку мандрівку в минуле та познайомити не тільки про Мазепу, Петлюру, Бандеру, як про звичайних людей, які були здатні на надзвичайні вчинки, а й про ціле середовище, яке було сформоване довкола них, їхніх послідовників, яких називали мазепинцями, петлюрівцями, бандерівцями.

Кiлькiсть переглядiв: 411

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.