«Слово – то мудрості промінь, слово – то думка людська»

«Слово – то мудрості промінь, слово – то думка людська» (Леся Українка)

25 лютого 2020 р. виповнилося 150 з дня народження однієї з найвідоміших жінок України всіх часів, письменниці, перекладачки, Лесі Українки. Її життя стало прикладом боротьби, а її зброя – це слово, що й зараз є актуальним.

Протягом тижня (з 22.02 по 26.02) учителі-філологи разом зі здобувачами освіти провели ряд заходів, присвячених життю та творчості Лариси Петрівни Косач-Квітки.

Літературні свята для учнів 5-А, 8-В, 9-Б та 10-А класів (учителі Гришанова С. М., Олійник С. В., Хоменко О. В.) відзначилися поєднанням художнього слова з неперевершеним музичним мистецтвом та образотворчою різноманітністю. Виховні години у 10-Б та 8-Б класах (учителі: Надточій С. М., Колтачихіна О. В.) нагадали дітям буремну творчість та важку особисту долю Лесі українки.

Незабутні емоції супроводжували урок-діалог «До Лесі за наукою любові» (7-В клас, учитель Лагута О. П.) та перегляд відеофільму про життя поетеси (6-Г клас, учитель Гришанова С. М.). Діти поглибили та закріпили знання про Ларису Петрівну на уроці-грі «Що? Де? Коли?» (6-Г клас, учитель Гришанова С. М.), продемонстрували вміння з образотворчого мистецтва (вистава учнівських малюнків до творчості Лесі Українки).

Постать Великої Українки, як завжди, не залишила нікого байдужим. Її слово продовжує дарувати духовну насолоду нашим серцям.

Кiлькiсть переглядiв: 914

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.