Звіт про роботу пришкільного оздоровчого майданчика "Сонечко"

/Files/images/maydanchik_sonechko/060620141700.jpg Метою цього табору було реалізувати права кожної дитини на повноцінний відпочинок, задовольнити інтереси і духовні запити дітей. Розвивати творчі здібності та інтереси, світогляд дітей. Розвивати творчі здібності дітей, прагнення активно пізнавати світ і себе в ньому, виробляти навички культури спілкування, дитячу ініціативу, почуття прекрасного. Виховувати любов до рідного краю, дбайливе ставлення до природних багатств, спонукати до активної екологічної діяльності, бажання приносити радість людям.

Літо, літо золоте
Вишиває роси
Та з пшениченьки плете
України коси.
Виглядає з-поміж віт
Вишнями в садочку,
Одяга на цілий світ
Сонячну сорочку.

Сонячним промінчиком прилетіло до нас літо. І веселі дитячі голоси наповнили радісним щебетом пришкільний оздоровчий майданчик «Сонечко».

Ось прийшов веселий час!
Сто розваг для тебе в нас:
Бігай ,грайся, розважайся,пізнай усе, розвивайся!

Для кращої роботи в оздоровчому таборі всю виховну роботу було/Files/images/maydanchik_sonechko/060620141679.jpg організовано відповідно до вікових особливостей дітей. Усього оздоровлювалося 200 дітей. Вихователі об'єднали дітей у загони (було враховано вікові, індивідуальні особливості дітей, створено загони за інтересами).

1 загін «Ну, погоди!» (вихователі: Шумара Н.М., Хабенко В.Д.), 2 загін «Невгамовні» (вихователі: Ільченко О.В., Шум С.О.), 3 загін «Шоколад» (вихователі: Левченко Н.А., Новикова В.Г.), 4 загін «Сонечко» (вихователі: Фоміна Н.Ю., Малорошвило І.В. ), 5 загін «Бджілка» (вихователі: Бобирьова С.Б, Борисенко Г.І.), 6 загін «Ліхтарики» (вихователі:Пилипенко Л.М., Бороденко Н.М.), 7 загін «Чертята» (вихователі:Сугонянка О.І, Рамусь Т.В.), 8 загін «Смайлики» (вихователі:Самощенко Л.А., Недашківська Т.О.).

Насамперед, працівники табору опікувались оздоровленням дітей, прагнули організувати якнайкраще відпочинок для них.

І почалося цікаве табірне життя, сповнене дитячих вигуків і оплесків, радощів і хвилювань.

/Files/images/maydanchik_sonechko/DSCN0827_новый размер.JPG Кожен день табірної зміни розпочався зустріччю дітей з вихователями на ранковій лінійці, де начальник табору Л.М. Сердюк оголошувала план роботи на день. Діти голосно викрикували назви загонів, девізи, кричали, доповідали про готовність до дій. Лінійка продовжувалася ранковою зарядкою з елементами музикотерапії, яку проводили вчителі фізичного виховання та музики. Зарядка давала дітям, заряд бадьорості та енергії на цілий день.
Згідно складеного плану роботи перший день зміни, 01.06.2014 р., пройшов під девізом «Здрастуй, літо!». Він співпав з Днем захисту дітей. Відбувся конкурс малюнків на асфальті. Потім пройшли веселі розважальні ігри для дітей. А у музичному святі «Крок до зірок» діти показали свої приховані здібності до співу, продовжила це свято «Поляна казок» та «Музичний водограй».

День 2-го червня проходив під девізом «Ура, у нас канікули!». Діти ознайомилися з правилами поведінки у таборі, з правилами безпечного дозвілля та відпочинку. Відбулося засідання з вибору активу, організаційні моменти в загонах.

Запам'ятають діти і третій день табірної зміни 3 червня – «Я, він, вона – дружна сім'я!». Пройшло змагання на кращу пісню загону та презентація загонів.

4 червня – «День краси». Діти поринули у гру-конкурс кутюр'є «Шляпки для краси і шляпки для здоров'я». Поки одні змагались, інші, - тобто, дівчата приймали участь у конкурсі «А нумо, дівчата!».

5-й день – «День спорту і здоров'я». У цей день діти змагались у силі, спритності, сміливості, що додало всім гарного настрою.

6 червня. «Плекаймо, паростки талантів»: юні обдарування, радісно виставили свої поетичні твори на оцінку глядачам. А конкурс «Караоке на майданчику» ще раз переконав, що навколо нас проростають усе нові й нові паростки талантів. А екскурсія до Глухівського національного університету ім.Олександра Довженка у музей флори та фауни завершив день в позитивному веселому настрої.

10 червня – День мандрівок. Екскурсія «Мандрівка цікавим світом» до картинної галереї сповнила дітей неповторними враженнями. Спілкування з творами мистецтв, їх авторами закладає зерна прекрасного у душі маленьких вихованців. Дуже усім сподобалась усім гра-подорож «Солодке дерево».

11 червня – День флори і фауни порадував дітей конкурсами «Поробки створені природою». Майстерність маленьких вихованців та матінки-природи вразила всіх присутніх. Пісенний колаж «Поколу» показав, що діти добре знають пісні про тварин, птахів, рослин. Ізюминкою цього дня була неперевершена екскурсія–мандрівка до мальовничих куточків Глухівщини. А відпочинок на природі це – прекрасно. І закінчився день екскурсією на страуси ну ферму до с.Береза.

Діти багато чого цікавого дізналися про особливості життя та утримання цих екзотичних птахів.

12 червня – Веселковий день. Він розпочався представленням веселкових загонів. Відбувся конкурс пісень про природу. Зустріч із юними артистами духовно збагатила всіх глядачів, захопила неперевершеною красою та майстерністю виконання, яскравістю костюмів та піднесеним настроєм.

13 червня – «У світі казки чарівної» розпочався фестивалем «Неповторний світ казки». Усі учасник фестивалю старанно готувались до цієї події, підбирали костюми, реквізити, відповідно до своєї казки.

А який же День казки без вікторини? Найкращі знання казок показали наші найменші вихованці, їм аплодував весь табір.

День казки закінчився переглядом мультиплікаційного фільму.

14 червня – День колективних ігор. Спочатку була проведена бесіда «Правила поведінки під час гри» та «Будь обережним!». Після невеличкої ігрової перерви-змагання з футболу. Він ще раз довів, що спорт – це запорука здоров'я, довголіття.

Ігри-розваги на свіжому повітрі були переповнені азартом та емоціями маленьких вихованців. Діти із задоволенням грали у них.

15 червня – День гумору. Різні гумористичні конкурси «На кращого читця гумору», «Веселий гороскоп» не залишили байдужими нікого, приємно вразили організацією та неповторністю учасників дійства, показали дотепність та винахідливість юних.

18 червня – День спортивних ігор. Наші спортсмени влаштували змагання «Усім загонам – на старт!», де ми ще раз переконалися, що фізичне виховання і спорт – пріоритет нашого життя. Спортивний азарт сповнював учасників «Веселих естафет». Спортивні змагання між загонами дали змогу старшим дітям показати свої фізичні можливості у різних естафетах.

19 червня – закриття пришкільного майданчика – «Наш табір найкращий». Святкова лінійка закликала усіх на закриття зміни літа – 2014 року та підведення підсумків відпочинку в таборі. З побажаннями хорошого змістовного відпочинку та початком літніх канікул дітей привітала директор школи І.М. Калиновська. Найактивніші діти були нагороджені грамотами. Концерт «Від усієї душі» створив теплу, доброзичливу атмосферу прощання з табором. Юні артисти порадували всіх своїми виступами.

Протягом роботи пришкільного майданчика діяла постійна виставка плакатів та газет з протипожежної безпеки та профілактики шкідливих звичок, з гігієни здоров'я, виставка дитячих робіт «Чарівний пензлик».

Діти – наше майбутнє! Тож докладемо зусиль, щоб виростити їх здоровими, розумними, талановитими та щасливими!

Пришкільний майданчик «Сонечко», до побачення!

До зустрічі наступного літа!

Кiлькiсть переглядiв: 512

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.