День рідної мови

21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято було започатковано у листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» - звучало у заголовку документа. Міжнародне свято рідної мови мало послугувати захисту мови як культурної спадщини кожної окремої національності, кожної народності на нашій планеті.

В Україні це свято відзначають з 2002 року, коли для зміцнення державотворчої функції української мови та сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України було видане розпорядження “Про відзначення Міжнародного дня рідної мови”.
Відтоді це свято стало ще одним днем пошанування рідної мови в кожному освітньому закладі, у бібліотеках, культурних центрах, просвітницьких організаціях України.

Учні 5-Г класу разом з класним керівником Лагутою Оксаною Петрівною та студентками-практикантками Руденко Наталею Сергіївною та Кравченко Анною Володимирівною долучилися до цієї дати та провели виховну годину– свято-конкурс «Чарівний світ української мови!» Діти поділилися на команди «Чомусики», «Питайлики», «Шукайлики». Завдання: продемонструвати свої знання з української мови та отримати якомога більше балів у кожному конкурсі («Бліц-опитування», «Конверт», «Загадки», «Розсипанка», «Шифрувальник»). Крім того, учні декламували вірші про рідну мову, підготували малюнки на дану тематику.

Усі учасники та переможці отримали грамоти та «солодкі» медалі.


Галерея " День рідної мови - 2019"

Кiлькiсть переглядiв: 209

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.